سامانه بازاریابی بهترین فایل های ایرونی

جستجو پیشرفته بهترین فایل های ایرانی از سایتهای مختلف علمی

سامانه بازاریابی بهترین فایل های ایرونی

جستجو پیشرفته بهترین فایل های ایرانی از سایتهای مختلف علمی

تحقیق موضوع کنترل سرمایی مرکبات


لینک دانلود خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع :  .doc ( قابل ویرایش اماده پرینت )

تعداد : 38 صفحه


 قسمتی متن : 

 

کنترل سرمایی مرکبات

دو شکل عمده‌ی سرمازدگی وجود دارد:

سرمازدگی تشعشعی:

این سرمازدگی اغلب اسمان صاف تشخیص داده می‌شود، )رطوبت پایین باد کم.( سرما سطح زمین بالا حرکت می‌کند.

سرمازدگی Advection :

این زمانی اتفاق می‌افتد که یک توده هوای سرد وسیع قطب جنوب منطقه حرکت می‌کند. نوع سرمازدگی زیاد رایج نیست. سرما پایین می‌اید سرما اغلب قسمت‌های هوایی گیاه دیده می‌شود. زمانی که سرمازدگی تشعشعی می‌د‌هد، دو فرم دیده می‌شود:

سرمازدگی سفید: زمانی که شبنم قبل صفر درجه تشکیل می‌شود زمانی که دما صفر درجه‌ می‌رسد، کریستال‌های یخ تشکیل می‌شود. رو سرمازدگی سفید نام دارد. فرم دیگر سرمازدگی:

سرمازدگی سیاه: گسترش می‌یابد زمانی که دمای تشکیل شبنم زیر صفر درجه است. سرمازدگی بدون هیچ یک علائم قابل رویت یخ سفید می‌دهد.

اعلام سرمازدگی:

یک ابزار مفید اگاهی احتمال سرمازدگی، اندازه‌گیری نقطه شبنم است. نقطه شبنم وسیله کاستن دمای حباب تر (هوای اشباع) حباب خشک (هوای خشک) محاسبه می‌شود. عدد بدست امده یک چارت مخصوص نظیر می‌شود نقطه شبنم محاسبه می‌شود. تجربیات نشان داده‌اند که اگر نقطه شبنم 5/5 سانتی گراد 4 بعدازظهر تجاوز کند، سپس احتمال سرمازدگی پایین است. اگر نقطه شبنم زیر 2/2 سانتی گراد عصر باشد موقعیت باد ارام اسمان صاف باشد. پس احتمال سرمازدگی بالاست. نقطه شبنم اغلب تلویزیون رادیو بیان می‌شود.

دماهای بحرانی اسیب سرما جدول زیر نمایش داده شده است.

دمایی که اسیب می‌دهد حسب درجه سلسیوس

گونه ها

پرتقال‌ها

4/1- 9/1-

میوه نارس

7/1- 8/2-

میوه نیمه رسیده

7/1- 9/3 -

میوه بالغ (رسیده)

امادگی محافظت مقابل اسیب سرمازدگی

روش‌های مجهول:

شناسایی مناطق مستعد سرمازدگی زمین

تصمیم گرفتن برداشت محصول قطعه زمین‌ها اولین فرصت

اصلاح کردن عادات تربیتی پرورشی؛ مثلا کار بردن دیرموقع اسید ژیبرلین چرا که موجب تاخیر رسیدن میوه می‌شود. تصمیم کار بردن (GA) اسید ژیبرلین دیرموقع فقط ژانویه (دی ماه)

به زدن جابه‌جا کردن سطح خاک

بیشتر باغات میوه یک ردیف چمن پوشش گیاهی خاک دارند، شامل پوشش محصول ترکیبی علف‌های هرز. استفاده سیستم بهبود ساختار خاک کشت مکرر ترجیح داده می‌شود. بنابراین اگر پوشش گیاهی وجود دارد، خاک طول روز عایق می‌کند خورشید اجازه نمی‌دهد که خاک گرم کند. یک عمل بارز کشت که باعث اسیب ساختمان خاک می‌شود، ایجاد شیار بسیار باریک زمین اسپری کردن زمین علف کش‌های قوی است. یک خاک عاری علف هرز، متراکم مرطوب می‌تواند مقدار گرمایی که خاک ذخیره می‌شود طول روز افزایش دهد.

دماهای متفاوت باغ‌های میوه تکنیک‌های متفاوت مدیریت خاک ازمایش شده جدول زیر امده است:

تفاوت دمایی ()

امادگی خاک

گرمترین

خاک برهنه، سفت مرطوب

سلسیوس خنک تر

خاک مرطوب پوشش کوتاه شده محصول

سلسیوس خنک‌تر

خاک مرطوب پوشش گیاهی رشد کم

سلسیوس خنک‌تر

خاک خشک سفت

خنک‌تر

خاک تازه شخم‌خرده بادکرده (هوا دار)

خنک تر

خاک پوشش زیاد محصول

خنک‌تر

خاک پوشش زیاد محصول محدودیت ذخیره هوایی

سبک ابیاری کنید:

رطوبت مقدار قابل ملاحظه‌ای گرما ذخیره می‌کند خاک مرطوب گرما راحت‌تر خاک خشک هدایت انتقال می‌دهد. ابیاری سنگین محافظت بیشتری نسبت ابیاری سبک مقابل سرما نمی‌دهد، بلکه افزایش خطر اسیب ریشه‌های غذا دهنده است. تصمیم بگیرید که فقط سطح 30 40 سانتی‌متری خاک مرطوب نگه دارید. مسئله کار بردن تقریبا 15 – 10 میلی‌متر ابیاری هفته امکان‌پذیر است.

پوشش کامل ابیاری دمای خاک سلسیوس بالاتر ابیاری قطره‌ای ناشی مناطق خاک مرطوب می‌رساند.

کنترل مکانیکی سرمازدگی

روش‌های مکانیکی کنترل سرمازدگی عموما اجرا شدن گران قیمت‌اند شامل استفاده اب پاش‌هایی که بالای سر گیاه قرار می‌گیرند، گرم کننده‌ها سوخت روغن (نفت) محفظه‌های گرم کننده سرما ماشین‌های باد می‌باشد.

قبل عهده‌دار شدن اندازه‌گیری‌های مکانیکی محافظت مقابل سرما هر نوع تلاش ممکن باید کاهش خطر سرمازدگی حین عملیات کشت پیرامون زودتر صورت گیرد.

سیستم‌های ابیاری بالایی:

رایج‌ترین روش محافظت فعال مقابل سرمازدگی استفاده ابیاری روش قطره‌ای بالاست زمانی که ریسک سرمازدگی وجود دارد زمانی که اب شرایط دمایی صفر زیر صفر درجه محصول کار می‌رود، یخ


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.